Olet täällä: Koti > Tiedotteet > Koro 2017

Koro 2017

 

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Pekka Jussila ja hallitukseen kuuluvatTeija Ilomäki, Pia Purra, Tuovi Rantanen ja Matti Salminen sekä hallituksen varajäsenet  Jaana Mattila  ja Pirjo Koro. Sihteerinä toimii Olli Koro.

Kyläyhdistyksen vapaaehtoiseksi jäsenmaksuksi 5 e / henkilö. Sen voi maksaa  yhdistyksen tilille FI02 1165 3000 1095 31 tai pankkikulujen välttämiseksi maksun voi suorittaa myös   käteisellä yhdistyksen sihteerille kuittia vastaan.

Laiturista vuokrataan venepaikkoja. Vuosivuokra vuonna 2017 on 110 €. Soutuveneiden rantapaikoista vuosimaksu 15 €.

Venesataman alue raivataan kesällä tarpeen mukaan. Kaupungin luovuttua uimarannan hoidosta hoidetaan rannan ympäristö ja puhtaanapito talkoilla yhdistyksen toimesta.

Venesataman Patalan majassa pidetään kesällä nuotioiltoja, joihin kaikki ovat tervetulleita makkaraa paistamaan ja juttelemaan ajankohtaisista asioista.

Vuoden aikana järjestetään kyläläisille keväällä ja syksyllä Sykettä Koronkylään tilaisuudet, jossa tarjotaan omakustannushintainen soppalounas ja kahvit

Siivoustalkoot pidetään ti 9.5.2017 klo 17.00.

Pyöräretket: Järjestetään yhteinen pyöräretki Nurminiemen laavulle pe 26.5.2017 klo 17.00.

Venesatamassa poltetaan juhannusaattona juhannuskokko klo 21

II Juhannuspäivänä klo 13.00 on seurakunnan rantaseurat venesataman Patalanmajalla.

Teatterimatka Halkosaaren kesäteatteriin ”Kivikasvot show” su 16.7.2017. Lähtö seuran pihasta klo 11.30.  Hinta 30 €/sis. kyydin, esityksen ja kahvit.  Ilmoittautumiset Sisko Purralle p. 0400 599 447.

Kansalaisopiston jumppa talvikauden aikana nuorisoseuralla torstaisin klo 17.30.

Sunnuntaina 10.12. kylän yhteisen pikkujoulujuhlan Suomi 100-vuotta, syödään yhdessä teemalla. Juhlissa syötiin kyläyhdistyksen tarjoama juhlalounas ja Kurjenkylän tiernapojat kävivät meitä tervehtimässä.

Aivan vuoden lopussa saimme tiedon, että Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt avustuksen Vaskivesi-Koro-Vaskuu valokuituhankkeelle. Liittyjiä Korosta on hankkeessa 28 kpl. Näin ollen kylämme on pääsemässä nopean laajakaistayhteyden piiriin vuoden 2019 loppuun mennessä.

Ajankohtaista

Juhannuskokko - jos metsäpalovaroitus sen sallii - Koron venesatamassa juhannusaattona klo 21.00

------------------------------------ 

Kesäteatterimatka Jalasjärven Ylivallin kesäteatteriin "Mikää ei oo niinku ennen" la 21.7.2018. Lähtö seuran pihasta klo 12.00.  Hinta 20 € sisältäen teatterilipun, kahvit ja bussimatkan. Ilmoittautumiset Sisko Purralle p. 0400 599 447.

------------------------------------

Liikuntasuoritusten kirjausvihkot löytyvät Nurminiemen tienhaarasta ja Vaskuuntien varrelta Karimon mäen päältä metsästäjien nuotiolaavulta ja Pirttikylän tieltä Palomäen metsäautotien risteyksestä. Liikuntasuorituksensa kirjanneiden kesken arvotaan palkinto.

  ----------------------------------

VASKIVEDEN, KORONKYLÄN JA VASKUUN VALOKUITUHANKE TOTEUTUU

Valokuituhankkeemme on saanut myönteisen rahoituspäätöksen hakemuksen mukaisesti Pirkanmaan ELY-keskukselta ja pääsemme toteuttamaan hanketta suunnitellusti Vaskiveden, Koronkylän ja Vaskuun alueella. Myös Ruoveden 5 kylää ovat saaneet myönteisen päätöksen.

Valokuituhankkeen toteutumisella on hyvin tärkeä merkitys kylillemme. Hankkeen toteutuksella panostetaan tulevaisuudessa nopeaan ja luotettavaan tiedonsiirtoon ja se parantaa huomattavasti edellytyksiä, että maallakin voi asua, elää ja yrittää. Valokuituverkon käyttäminen vapauttaa mobiiliverkkoa, kun esimerkiksi etätyöt ja videoliikenne hoituvat valokuidun välityksellä helposti ja ennen kaikkea luotettavasti. Tietoliikenteen kehitys vauhdittuu jatkossa entisestään, ja verkossa liikkuvan tiedon määrä tulee moninkertaistumaan. Etenkin kasvava videoliikenne vaatii nopean ja hyvän kaistan.

Hankkeen etenemisestä tiedotamme sähköpostilla, nettisivuillamme ja liittymän ottajille tarvittaessa myös postitse. Tulemme järjestämään keväällä asiasta liittymän ottajille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille avoimen tiedotustilaisuuden. Tämän tilaisuuden ajankohdasta tiedotamme myöhemmin.   

Myös jälkiliittyminen verkkoon on mahdollista, mikäli kiinteistö sijaitsee hankealueella.  Mikäli olet kiinnostunut valokuidusta ota pikaisesti yhteyttä Anttiin, Olliin tai Tapaniin

Lisätietoja hankkeesta

Antti Sipilä   p 0440 754 123       

Olli Koro       p 0400 122 690

Tapani Heinonen p 0400 177 822                                                  

antti.sipila(at)phpoint.fi                                        ollikoro(at)phpoint.fi                                              tapani.heinonen(at)phpoint.fi

 

---------------------------------

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Kirjaudu