Olet täällä: Koti > Patalanmajan Ns

  Patalanmajan Ns

Patalanmajan nuorisoseura ry

Patalanmajan nuorisoseura ry:n toimintaan liittyvät keskeisimpinä Patalanmajan nuorisoseurantalon sekä kirkkoveneen ja koppelin
ylläpito. Perinteiden mukaan kirkkovene on soudettu Virtain päiville ja erityisiin juhlatapahtumiin jo 40 vuoden ajan. Kylässä on
huolehdittu veneen huollosta, koppelista ja soudusta talkoovoimin ja siihen on kyläläisten lisäksi osallistunut myös kylässä asuvia lomalaisia.

Nykyinen vene on järjestyksessään toinen ja se on rakennettu kylän nuorisoseurantalolla talkoilla.

Kirkkovenekoppeli on rakennettu kyläämme n. 40 vuotta sitten, vanha kirkkovenekoppeli purettiin ja tilalle rakennettiin rakennusperinteitä vaalien uusi koppeli. Hankkeeseen liittyy myös maapohjan vaihtoa ja salaojitusta.
Koppelin rakentaminen toteutettiin pääosin talkoilla ja mm. pyöreää puutavaraa tolppiin kerättiin metsänomistajien metsistä.

Seuramme tavoitteena on pitää yllä kylän kirkkoveneperinnettä ja luoda sille edellytyksiä veneen kunnossapysymisen kautta. Tätä kautta kylä säilyy elinvoimaisena ja vetovoimaisena. Kirkkoveneeseen liittyvät toimenpiteet aktivoivat ihmisiä ja pitävät yllä talkootoiminnan kulttuuria niin kyläläisten kuin loma-asukkaidenkin keskuudessa. Kirkkoveneperinteen ylläpidossa (soutu, huolto) on vuosittain mukana yhteensä n. 50 kylän vakituista ja kesäasukasta.

 

                                                                                                

 

 

 

Muista ajankohtaisista tiedotteista saat tarkempaa tietoa viereisistä alaotsikoista.

Ajankohtaista

----------------------------------

Venesatamassa poltetaan juhannusaattona juhannuskokko klo 21.0

Juhannuspäivänä klo 13.00 on seurakunnan rantaseurat venesataman Patalan Majalla.

Teatterimatka Halkosaaren kesäteatteriin ”Kivikasvot show” su 16.7.2017. Lähtö seuran pihasta klo 11.30.  Hinta 30 €/sis. kyydin, esityksen ja kahvit.  Ilmoittautumiset Sisko Purralle p. 0400 599 447.

  ----------------------------------

 Vaskiveden, Vaskuun ja Koron valokuituhankkeen toteuttaja valittu ja hankkeelle haettu avustusta

 Vaskiveden kyläyhdistyksen johtokunta päätti 5.3.2017 kokouksessaan valita valokuituhankkeen toteuttajaksi Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n. Samoin päätettiin hakea tukirahoitusta (70 % tuki) Vaskiveden Vaskuun Koron valokuituhankkeelle Pirkanmaan ELY- keskukselta. 

 Nyt hyväksytyn PHPOY:n tarjouksen mukainen rakentamisurakka muodostaa hankkeen kustannuksista valtaosan (98 %). Eli siltä osin hankkeen kustannukset ovat nyt tiedossa. Lopun pienehkön osan hankkeen kustannuksista muodostaa Vaskiveden kyläyhdistyksen omat kulut hankkeen hallinnoinnista ja valvonnasta yms. Ne selviävät tarkalleen vasta hankkeen edetessä, mutta kustannusarvion mukaan liittymän hinta avustuksen jälkeen tulee olemaan hieman alle 2 000 €.

 Jotta liittymän saa tällä hinnalla liittymän ottajalla tulee joko olla Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:n osake, tai se tulee hankkia. Osakkeen hinta on 310 €. Osakkeen omistajille PHPOY toimittaa kiinteistössä tarvittavat valokuidun päätelaitteet veloituksetta. Ellei osaketta ole em. päätelaitteiden asennus maksaa 310 €.

  ELY-keskuksen avustuspäätös saataneen ensi syksyn aikana, jolloin selviää lopullisesti hankkeen toteuttamisen mahdollisuus.

Liittymissopimuksia hankkeeseen on saatu 158 kpl, mutta hankkeen avustushakemuksessa on varauduttu 165 liittyjään. Hankkeen avustuspäätökseen saakka voidaan vielä tehdä liittymissopimuksia, jotka pääsevät mukaan avustettuun hintaan avustushakemuksessa todetun 165 liittyjämäärän puitteissa. Tällä hetkellä siis 7 uutta liittyjää vielä mahtuu mukaan avustetulla liittymähinnalla. 

 Nyt siis kannattaa nopeasti tehdä sopimuspäätös, jos aikoo vielä ehtiä ja mahtua mukaan valokuituhankkeeseen tällä varsin edullisella avustetulla hinnalla.

 Mikäli myönteinen avustuspäätös saadaan, valokuituverkon rakentaminen alkanee 2018 ja valmistuu viimeistään 2019 aikana.

---------------------------------

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Kirjaudu